måndag 30 november 2009

Somethings gotta give

Har fått mycket inspiration från filmen Somethings gotta give. En stor del av filmen utspelar sig i ett fantastiskt hus som går i New England stil. En romantiskfilm väl värd och se i detta vinterusk.

Lite ögongodis från filmen:














torsdag 26 november 2009

Nu var den klar min årliga advents ljustake. Hoppas ni alla får en trevlig advent...
Våran tomt kan man inte känna igen längre, Roger började gräva i Tisdags och det har gott i ett rasande tempo. Det börjar nu kännas lite mer verkligt att vi ska bygga ett nytt hus.





fredag 20 november 2009

Nu är det fredag igen och en vecka kvar till första advent. Snart börjar förberedelserna inför julen. Brukar sätta fram både tomtar och annat pynt tidigt så att man får julkännsla hela december.Önskar er alla en trevlig helg!

torsdag 19 november 2009

tisdag 17 november 2009

Denna blandare är så himmla mysig, vattenfall heter den.

Badrumet kommer att vara i vitt kakel som är "vågigt", och klinkers valde vi det bruna som ni kan se.





Besökte Färgbolaget och bestämde oss för kakel och klinkers hittade även en blandare till badrumet på övervåningen. Det vita som ni ser åvan kommer vara i köket, svarta i hallen och det grå/vita är till tvättstugan.

måndag 16 november 2009

Go kväll! Imorgon ska vi iväg och titta på kakel till våra badrum och klinkers till hallen. Vi är överens om att det blir klassiskt vitt i olika modeller med inslag av naturens färger. Jag återkommer med resultatet imorgon.

söndag 15 november 2009

Äntligen har jag fått upp ett spår, hur man kan inportera en Ilve spis från Italien. Det verkar som att det fungerar och man får den hemskickad till dörren, så himmla bra!

fredag 13 november 2009


Vilket regn och rusk det har varit idag. Längtar väldigt mycket till december då man får tända adventljustaken, dricka glögg och lyssna på en julskiva (var nära att köpa en idag på Coop). Ska hålla mig lite till om det går :) För att pigga upp mig i detta väder köpte jag lite julklappar var av en till oss själva. Trevlig helg på er !

fredag 6 november 2009


Vi besökte HTH i Jönköping, fanns en heldel utställnings kök men jag föll för det här vita bondköket, Tyvärr var det inte Eksjöhus standad kök men möjligheten kanske finns ändå.





Äntligen kom dagen då vårat hus ropades av, det heter så när alla ändringar är gjorda och vi har gjort våra val. Samarbetet har fungerat bra med Eksjöhus, de har varit lyhörda och hjälpt oss med de ändringar vi har önskat.
Nu hoppas vi äntligen att medarbetarna på byggnadsnämden är nöjda, det har varit lite strul med verandan eftersom vi har valt att bygga den själva, så ritningen har inte stämt å det klart att det måste stämma, men idag när de började prata om 20 cm skillnad på höjden av huset, då blir jag trött ! , ja precis 20 cm..

onsdag 4 november 2009

Våran veranda kommer att bli något i denna stil, 3 m bred så att vi får plats med stolar och bord.


tisdag 3 november 2009

Ett steg till i rätt riktning :) Daniel träffade "gräv" Roger nu på morgonen och fick ett pris för grovplaneringen av tomnten, Roger tror att vi kan börja om två veckor vilket skulle vara jätte bra.