onsdag 31 mars 2010

söndag 28 mars 2010

Förbereda för vvs.

God morgon! Vi står upp tidigt idag. Ska förbereda för vvs killen å städa i ordning utanför, det blir lätt mycket skräp. Ni som har byggt hus känner säkert igen er :)

fredag 26 mars 2010

Mysig Pergula.

En Pergula är ingen dum idé, ett naturligt tak utomhus som ger en hög mysfaktor. Det får bli fredagens inspirations bild.

Kanske till midsommar

Byggarna från Göteborg har snart gjort färdigt sitt jobb utvändigt, för några dagar sedan kom balkongen upp å byggställningen togs ner.
Denna veckan som har gått har jag själv drivit husarbetet framåt då Daniel har varit på tjänsteresa.
Har ordnat spackel å färg till målaren och pratat titt som tätt med våran snickare. Det har flutit på bra och jag tror att inflyttning kommer att vara runt midsommar.


onsdag 24 mars 2010

Vårat hus

Det går framåt i vårat hus. Åker dit varje dag å tittar om det har hänt något nytt, det är svårt att låta bli. Hjälpte byggarna att städa i ordning, jösses vad verktyg de har.
De har fått upp alla innerväggar så nu ser man hur rummen blir. Rören för centraldammsugaren och rör för ventilationen är oxå på plats. Imorgon tror jag att balkongen kommer upp och nästa vecka kommer elektrikern.


tisdag 23 mars 2010

Planering

Denna veckan ska vi sätta fart med att packa alla våra saker. Det kan kännas skönt att få rensa ur alla lådor, det är mycket som man egentligen inte använder eller behöver. De två sista veckorna här ska vi städa och göra fint till den nya ägaren. Hoppas att han kommer att trivas bra och att han tar väl hand om huset. Trevlig Tisdag!

söndag 21 mars 2010

En härlig vår bild att värma sig med, våren är runt hörnet och det ska bli så otroligt skönt när man kan slänga av sig vinter jackan å ta på sig vårskorna.

fredag 19 mars 2010

Det går i ett rasande tempo

Det är otroligt att de har kommit så här långt på ett par dagar, tegelpannorna, stuprören och knutbräderna är på. Idag börjar snickaren invändigt för att få upp innerväggarna och därefter kommer elektrikern. Trevlig Fredag.


torsdag 18 mars 2010

Funderingar

Vi fick ruggligt badrums fönster vid leveransen vilket vi inte hade tänkt, så jag funderar över om vi ska be de byta till klart glas eller låta det va ? Min tanke var att sätta persiener som de längst ner. Badrums fönstret är ut mot vägen så ruggligt fönster är bra så sett men det blir inte det samma. Ja ja det är inga stora bekymmer:)

tisdag 16 mars 2010

Den stora dagen.

Till alla nära och kära samt alla som tycker det är kul att följa vårat bygge, så har det varit en stor dag för oss idag. Vi tyckte att vi var i god tid i morse men det visade sig att de redan hade kommit en bra bit på väg när vi kom.
Vi tyckte att det var kul att vara på plats och se när huset tog sin form. Här kommer lite bilder från dagens händelser.









måndag 15 mars 2010

söndag 14 mars 2010

I morgon

Nu är det inte lång tid kvar, sent imorgon kväll kommer huset för att sättas upp tidigt på Tisdags förmiddag.
Vi är så glada över att vädret kommer bjuda på sol denna vecka, skulle vara bekymmersamt om huset blev vått. Men för säkerhets skull säger jag... peppar peppar ta i trä.

fredag 12 mars 2010

Följ med på rundvandring

Eksjöhus är ett familje företag som startades 1944 och sedan dess har det vuxit sig större. De är snart fjärde generationen som tar över och har 170 anställda. Varje år beställs 350 hus, många till Sverige men även till Tyskland och övriga Norden. Snart är det dax för Eksjöhus att leverera vårt älskade hus :)

Rundvandringen börjar med våra bärande innerväggar.
I denna hall görs det ytterväggarna med allt vad det innebär, och slutligen slås fasaden på av en maskin. Varje station kontrolleras med hjälp av datorer.
Här står huset och väntar på transport och det är vårt hus som ni ser i bakgrunden.
Balkongen är också packad.
Takstolarna är klara.
Å här står vi utanför vårt köksfönster.
Uppställda för transport till Fristad på Måndag.

onsdag 10 mars 2010

Byggmöte och våfflor i Haby


Vi tog en tur till Haby ikväll, där Daniels föräldrar bor. Där bjöds det på goda våfflor och kaffe som Kerstin hade bakat. Träffade Rolf som hade ritat våran veranda och altan. Han är en glad pansionär som kan det där med att snickra.
Det var Daniels pappa och Rolf som byggde våran nuvarande altan. Vi är otroligt nöjda och den kunde inte ha blivit bättre. Därför var valet inte svårt när vi nu planerar för en ny.

Vi kommer att ha ett stående gästrum för er, så välkommen till Tryvägen 20 ;)

måndag 8 mars 2010

Eksjö

På Fredag åker vi till Eksjö för att besöka Eksjöhus. Vårat hus är färdigt i morgon och kommer att stå och vänta på lastpallar.
Gamla stan i Eksjö ska vara mysigt med kullerstens gator och gamla trähus så vi tar oss en titt där också.

söndag 7 mars 2010

Nu borras det för bergvärme.

Vilken härlig dag, åkte ut till Fristad och gick en långpromenad med mina föräldrar och lilla Anton fick oxå följa med. Han låg och sov så gott i sin vagn medans Antons mamma och pappa fick storstädat.
Tittade till våran tomt där det borras för bergvärmen just nu, Grannhuset har kommit en bra bit på väg och det ser jätte fint ut.





fredag 5 mars 2010

The Notebook

En fin film som berör och lägger sig som bomull runt hjärtat. Om ni får tillfälle så se den.





onsdag 3 mars 2010

Närmar sig med stormsteg

Det närmar sig med stormsteg till huset kommer, därför tog vi en tur till tomten igår. Vi skulle skotta av snön. Men det var inte gjort i en handvändning, jösses vad kämpigt det var. Snön var tung och runt om grunden var det 1 meter snö.
Vi blev bekymrade eftersom det ska upp en ställning. Men vi ringde till Lars som vi köpte tomten av. Han har grävmaskiner och mer där till som man kan tänkas behöva, så idag hjälpte han oss att skotta bort snön runt om.
Daniels kompisar Kim och Fredrik kom också, oj vad vi är glada för eran hjälp. Vi hoppas att vi kan gott göra er en vacker dag.

Dagens inspiration




tisdag 2 mars 2010

Artwood

Funderar över matsalsbord, för tillfället är man inte bortskämd med ett stort matbord. När vi är mer än fyra får vi trilskas med stolar och bära in extrabord så min önskan är ett stort och rymligt bord. De vita bordet på bilden kommer från Artwood, är 210 långt och 110 bred. Men det finns inga iläggsskivor till, vilket är den enda nackdelen.
På tal om annant, är det någon mer än jag som tycker att mattor är svåra att hitta. För min del känns det hopplöst. Äger inte en ända matta förutom dörrmattan :) Får ge mig ut på matt jakt för det blir ju väldigt ombordnat och mysigt med lite mjukt under fötterna.