fredag 30 april 2010

Bygger på millimetern..

Hej! Det är längesedan som jag skrev några rader så jag tänkte uppdatera hus byggnationen.
Det går undan må ni tro, övervåningen är färdigmålad och tapitserad. Kakelsättaren har lagt våtskiktet klart och kaklet ska strax på. Sedan har vi våra mysiga farbröder som bygger våran veranda + altan, de bygger på millimetern å det kommer bli super bra.
Vi är jätte tacksamma över allas arbete.

fredag 23 april 2010

Vilket dygn

Puh flytt städa hus vill man inte göra allt för ofta, och man ska inte prata om hur mycket saker man har. Trodde aldrig att det skulle ta slut:) Men nu är allt klart å den nya ägaren flyttar in idag. Jag tror och hoppas att han kommer att trivas. Nu är det mammas å pappas källare som gäller ett tag.
På tal om annat så har det varit ett konstigt dygn, förutom att huset blev överlämnat så ramlade Daniel ner från stegen igår kväll och gjorde illa vänster foten så vi har varit på akuten hela dagen, men inget var brutet vad de kunde se, men vila och kryckor en vecka.

Mvh Wictoria.


tisdag 20 april 2010

Ett steg närmare...

Nu har vi lämnat stan och flyttat hem till mina föräldrar. Det är bra att vi har nära till huset eftersom det blir många kvällar där.

fredag 16 april 2010

Vitt, grått eller beige...

Tjusigt hus, eller hur?
Våran tanke från början var att vi skulle måla huset vitt, men när det kom var grundfärgen grå vilket gjorde sig riktigt bra. Vi får se vad det blir kanske vitt, grått eller ljus beige. Trevlig Fredag!

torsdag 15 april 2010

Dax att välja tapeter.

Från första början tänkte vi måla alla väggar vita, men när man har varit i huset så kommer det nya tankar.
Vi målar väggarna vita på undervåningen och på övervåningen där vi har tvrum och sovrum ville vi ha några väggar med färg. Daniel valde en mörk tapet till hans kontor och ja valde en blå/vit randig fondvägg till tvrummet.


tisdag 13 april 2010

Altanen är på gång.

Det var igår som Jan-Åke och Rolf började med altanen. Det är en heldel att gräva så idag får de hjälp av en grävmaskin. Det ska bli spännande att följa dag för dag.

fredag 9 april 2010

Trevlig helg

Vilken fin dag vi har fått, det blir att njuta hela dagen.
Var en sväng på stan, tittade runt på gardiner å kuddar som skulle passa. Ska ta med mig Daniel en dag så jag får smakråd. Trevlig helg...


torsdag 8 april 2010

Dagens inspiration

Tänk vad jag har köpt inrednings tidningar genom åren, det är både mysigt å avkopplande att dricka kaffe och ha en tidning igämte sig. Men för något år sedan började ja söka på nätet och upptäckte hur många det är som skriver bloggar om just inredning. Finner mycket inspiration som är toppen nu när man är mitt uppe i hus byggnation.

tisdag 6 april 2010

Haby till Fristad.

Nu är planeringen för verandan och altan bygget i full gång. Det är första resan idag från Haby till Fristad. Det ska beställa virket och säkert ta en titt runt huset, det är mycket som ska stämma för att alla bitar ska falla på plats. Trevlig dag!

fredag 2 april 2010

vvs och el

Det har hänt mycket i huset denna veckan oxå. De är färdiga med elen på undervåningen och även vvs är installerad. Målaren kommer v.15, men före det ska snickaren sätta upp gips på väggarna och pärlspont i hall och sovrum.

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk

Skönt att vara lång ledig i påsk. Har då tid att packa å städa för flytten, men några turer till vårat nya hus blir det oxå.
Hittade bilden på den svarta dörren, tyckte att det var så fint med en dörrknackare. Trevlig helg!